štvrtok 17. októbra 2013

Farby jesene

Prišla jeseň a s ňou aj svadby, počas ktorých si môžu mladomanželia užiť ešte posledné teplé lúče slniečka. Príroda sa krásne sfarbuje, opadáva lístie a vo vzduchu cítiť postupne prichádzajúcu zimu. Jeseň je obdobím plným nostalgie a pokoja, kedy sa končí jedna ročná etapa a nastupuje ďalšia.
Jesenná svadba prináša mnohé možnosti nie len pre krásny a jemný dekor, ktorý môže vychádzať z pestrej farebnosti prírody, ale aj rôzne sezónne pochúťky a špeciality. Nechajte sa inšpirovať a nerušne unášať príjemnou atmosférou babieho leta či daždivých dní, ktoré môžu mať rovnako svoje osobité čaro.


Svadobná kytica je najkrajšou ozdobou nevesty a je dôležité si nechať záležať na jej výbere. Aj počas jesene máte širokú ponuku kvietkov, ktoré sa dajú nápadito a elegantne zladiť do jesenných tónov. Odtiene oranžovej doplnené bordovou, červenou či zelenou vytvoria pestrú kombináciu, ktorá pekne vynikne v kontraste s bielymi svadobnými šatami.


Počas jesenného obdobia sa príroda sfarbuje do teplých prírodných farieb, ktorými sa môžete inšpirovať aj pri voľbe svadobných dekorácií. Elegantne pôsobí napríklad oranžová v kombinácií s tradičnou bielou a krémovou farbou. V prípade jemnej výzdoby vám postačia maličké vázičky s ružičkami alebo iným typom kvietkov. Ak by ste chceli stôl dekorovať pestrejšie a v honosnejšom štýle, môžete ho doplniť napríklad vyššími vázami a zlatými doplnkami. Do zlatej farby sa môže ladiť prestieranie alebo stoličky na sedenie.


V interiéry a exteriéry priestorov svadobnej hostiny môžeme nájsť aj rôzne sezónne dekorácie. Neváhajte ku vchodu umiestniť napríklad vyrezávané tekvičky alebo zdobené kahančeky s čajovými sviečkami. Po zotmení budú vytvárať príjemnú atmosféru.


Jeseňou sa môžete inšpirovať aj v prípade svadobných doplnkov. Ručne robené menovky zdobené malými papierovými lístkami alebo maličké krabičky s venovaním pre vašich svadobných hostí nápadito doplnia svadobné stoly.


S farebnosťou a jesennými motívmmi sa môžu pekne zladiť aj svadobné oznámenia a svadobné tlačoviny. Nechajte si záležať a vyberte napríklad ručne robený papier s jemnou štruktúrou, prípadne metalický s nádychom zlatej.


Svadobná torta môže rovnako krásne hrať v jesenných tónoch. Stačí biely marcipán, ktorý sa dozdobí drobnými farebnými kvietkami a šípkami.


Z jesennej ponuky prichystajte pre vašich hostí tiež niečo špeciálne. Maličké balenia domáceho džemu alebo jabĺčka v originálnom plátenom vrecúšku s venovaním budú nielen milým darčekom, ale určite aj zdravou pochúťkou. Najmenších svadobčanov potešte sladkou dobrotou, ktorou môžu byť jabĺčka obalené v mede alebo karamelovej poleve. Na stoly môzete dodatočne pripraviť aj mix orieškov alebo sušeného ovocia.


Aj keď počasie býva počas jesene už vrtkavejšie, nenechajte sa zaskočiť a dobre sa pripravte na každú variantu. Dáždnik, či teplé kožené čižmy môžu byť rovnako elegantným doplnkom. Pre vaších hostí prichystajte teplé deky v prípade posedenia na terase a určite nezabudnite na dobré varené vínko s klinčekami a škoricou.


Wedday Vám praje príjemnú slnečnú jeseň.